Проект «HELP and TRAVEL» втілили на Деражнянщині

19 Серпня 2014 11:45
ngp-ua.info

ngp-ua.info

На Деражнянщині побував волонтерський загін, який на практиці втілив проект «HELP and TRAVEL» («Допомагай та подорожуй»).

22 молодих людей віком від 18 до 25 років уже не вперше збираються попрацювати разом. Географічно молодь проживає у різних куточках країни (Київ, Львів, Вінниця, Одеса, Закарпаття) , але це не завадило їм створити подібний загін.

Очолювала дану поїздку Дар’я Баталова. На території району волонтерами було обрано єврейське кладовище ХVІІ-ХІХ століття. Добровольці активно взялися за прибирання. Вони приїхали зі своїм трудовим спорядженням, також їм частково допомогли з цим і керівники району.

Прибирання, фарбування волонтери поєднують із вивченням нових місць. Молоді цікаво пізнати історію іншого регіону. Після фізичної праці має залишитись і позитивна згадка. Насамперед тому, щоб добровольці хотіли повернутися і брати в цьому участь й надалі.

При спілкуванні з деражнянцями молодь цікавилась історією міста Деражні, району. Волонтери поїхали задоволені результатом свого трудового десанту. А для місцевих – привід брати приклад з ентузіастів, девіз яких викарбуваний на футболках – «Україна починається з тебе!»