Ветерани Хмельниччини провели шаховий турнір

26 Серпня 2014 22:22
ngp-ua.info

ngp-ua.info

З метою пропаганди здорового способу життя, поширення ідей олімпізму, залучення якомога більшої кількості дорослого населення  до занять спортом в Хмельницькому проведено обласні змагання з шахів серед ветеранів Великої Вітчизняної війни, ветеранів праці, дітей війни, присвячені 23 річниці незалежності України.

Передував турніру заключний обласний етап Всеукраїнської естафети з нагоди участі вітчизняних спортсменів в ІІ літніх Юнацьких Олімпійських іграх. Запалений вогонь у факелі від полум’я “вічного вогню” було пронесено факелоносцями естафети 1980 року Віктором Барбалюком, Віктором Флентіним та Леонідом Гладуном до шахового клубу, де відбулися символічна передача факела між усіма учасниками спортивного дійства і їх спільне фотографування. Ветерани побажали молодим українським спортсменам гарного виступу на аренах Нанкінської юнацької олімпіади.

А далі розпочалися шахові баталії, в ході яких виявилися чемпіони та призери. Серед чоловіків першість виборов найдосвідченіший (81-річний) Анатолій Петечинський з Летичева, який набрав 4,5 очок в п’яти зіграних партіях. У його тривалій любительській шаховій практиці особливо пам’ятною залишається перемога у 1973 році в м. Києві над іменитим земляком – міжнародним гросмейстером Леонідом Штейном (народився в Кам’янці-Подільському в 1934 році) під час матчу одночасної гри останнього на 20 дошках.

На другому місці опинився Андрій Бондарчук з Новоушицького району з доробком у 4 очки, третім фінішував Валентин Слободенюк з Ярмолинеччини (3,5 очок).

У жінок максимального результату (5 очок) досягла Валентина Коштенко з обласного центру, срібним призером стала Ольга Матковська з Камянець-Подільського району (4 очки), на третьому місці – Алевтина Публічук з Хмельницького району (3 очки).

У командному заліку серед 13 колективів чемпіонами стали хмельничанини Семен Капустін та Валентина Коштенко (8 очок), за ними розташувалися летичівці (7,5 очок) та представники Хмельницького району (6,5 очок).

Чемпіони та призери змагань в індивідуальному заліку отримали дипломи, медалі відповідних ступенів та олімпійську літературу, а командам- призеркам дісталися ще й кубки та дипломи від організаторів турніру: обласних відділень Міжнародної  асоціації ветеранів фізичної культури та спорту, Національного Олімпійського комітету України, управління молоді та спорту облдержадміністрації.