Хмельницькі юристи допомагають жителям села за допомогою Skype – зв’язку

2 Вересня 2014 13:57
33tv.com.ua

33tv.com.ua

ЯК ШВИДКО ТА ЗРУЧНО ОТРИМАТИ ПРАВОВУ ІНФОРМАЦІЮ ТА КОНСУЛЬТАЦІЮ, НЕ ВИЇЖАЮЧИ З СЕЛА?

Щоразу, коли ми чуємо слово «Skype», ми уявляємо собі приємну бесіду з другом чи далеким родичем. Та мало хто знає, що на Хмельниччині дану програму використовують, аби надавати юридичні консультації. Вже більше шести місяців успішно функціонує всеукраїнський проект по наданню безоплатної правової допомоги людям, які живуть в віддалених районах цієї області та малозахищеним верствам населення. Юристи Хмельницької обласної громадської організації «Подільська правова ліга» спільно з бібліотеками області налагодили роботу, аби кожен сільський житель міг прийти в свою бібліотеку та за допомогою Skype- зв’язку отримати відповідь на питання юридичного характеру.

Адреси сільських бібліотек, які підключились до цього проекту:

  1. Хмельницька міська ЦБС бібліотека-філія № 9, 29000, м. Хмельницький, вул. Гастелло, 16.
  2.  Радошівська сільська бібліотека, 30330, Хмельницька обл., Ізяславський р-н, с. Радошівка, вул. Леніна, 2.
  3. Базалійська міська бібліотека, Теофіпольський район, 36050, смт Базалія вул. Леніна 45.
  4. Теофіпольська ЦРБ, 30600 Хмельницька обл., смт Теофіполь, вул. Леніна, 14.
  5. Волочиська ЦРБ для дорослих, 31200, Хмельницька обл., м. Волочиськ, вул. Незалежності, 80.
  6. Віньковецька центральна районна бібліотека, 32500, Хмельницька обл., смт. Віньківці, вул. Соборної України, 19.

Разом із юристами ХОГО «Подільської правової ліги», до такої важливої роботи залучені фахівців Головного управління юстиції в Хмельницькій області, Головного управління Пенсійного фонду України в Хмельницькій області, Департаменту соціального захисту населення Хмельницької облдержадміністрації.

Дана правозахисна ініціатива має на меті забезпечити передумови для реалізації в регіоні Закону України «Про безоплатну правову допомогу».

Тому, якщо Ви бажаєте отримати правову інформацію чи консультацію з земельного, цивільного, житлового права, або ж Вас турбує питання соціального захисту населення чи пенсійного забезпечення – завітайте, до однієї з бібліотек Хмельниччини, які підключені до цього проекту. Нагадаємо, що консультування відбувається останнього четверга місяця з 10.00 до 11.00 години.

Як показала практика, жителі сіл та селищ задоволені таким новітнім підходом, адже це зручно та безкоштовно. Завдяки цій ініціативі було зекономлено купу коштів та часу, які не витрачали люди, аби приїхати в місто. Слава про дану діяльність так швикдо поширилась, що до бібліотек приходить все більше та більше людей.

ХристинаАнтонюк, юрист ХОГО «Подільської правової ліги»

Джерело: 33 канал