В Хмельницькому відкрили пам’ятник Папі Римському Івану Павлу ІІ

3 Вересня 2014 22:50
khmelnytsky.com.ua

khmelnytsky.com.ua

В останній день літа, 31 серпня, на території римо-католицького храму Христа Царя Всесвіту було освячено пам’ятник Папі Римському Івану Павлу ІІ, якого в квітні цього року канонізовано. На урочистій події були присутні міський голова Сергій Мельник, голова Хмельницької обласної державної адміністрації Леонід Прус, Генеральний консул Польщі у Вінниці Кшиштоф Свідерек, Дієцезіяльний Єпископ Кам’янець-Подільської Дієцезії Леон Дубравський, хмельничани та гості міста.

На початку заходу єпископ Леон Дубравський зачитав молитву та освятив пам’ятник Івану Павлу ІІ. Також його преосвященство попросив про заступництво у святого для нашої Батьківщини.

khmelnytsky.com.ua

khmelnytsky.com.ua

Звертаючись до присутніх міський голова Сергій Мельник сказав: “Щиро вітаю вас із непересічною подією освяченням пам’ятника Івану Павлу ІІ. Постать великим літерами вписана в історію, він робив багато для того, щоб мир був у світі. Зараз у нас непрості часи і ми раді, що Польща наш друг. Хочу побажати усім миру, добра, здоров’я”.

В свою чергу Генеральний консул Польщі у Вінниці Кшиштоф Свідерек наголосив, що Хмельницький від сьогодні вписаний у список міст, де є пам’ятник Івану Павлі ІІ.

Важливими гостями свята були учасники XIV Міжнародного Катинського Рейду. За словами настоятеля римо-католицької парафії Христа Царя Всесвіту отця Анатолія Білоуса саме завдяки їм в Хмельницькому з’явився пам’ятник новопроголошеному святому.

khmelnytsky.com.ua

khmelnytsky.com.ua

Мотоциклісти вже не вперше відвідують Хмельницький. Цьогоріч майже 90 байкерів із Польщі, США, Німеччини, Литви та Чехії приїхали до нашого міста. Стартував мотопробіг 23 серпня у Варшаві, протягом подорожі мотоциклісти подолають сім тисяч кілометрів.

Катинський мотопробіг – це захід, що об’єднує людей абсолютно різних професій із Польщі та присвячений пам’яті польських громадян, які загинули під час Другої світової війни й поховані за межами батьківщини.

В рамках подорожі польські байкери відвідують пам’ятні місця, які пов’язані з історією їхньої країни. Традиційно учасники мотопробігу проїжджають містами України, Росії, Білорусі та Прибалтики. Таким чином вони вшановують історію свого краю. Учасники мотопробігу покладають квіти та відвідують богослужіння на військових кладовищах, у місцях поховання польських військовослужбовців та на меморіалах жертвам тоталітарного режиму.

Учасники мотопробігу віддали шану найславетнішому із поляків та поклали квіти до пам’ятника Івана Павла ІІ.

Після офіційної частини усі присутні взяли участь у подячній службі за канонізацю Івана Павла ІІ, під час якої просили про мир для нашої землі.