Хмельницька гуманітарно-педакадемія знизила плату за освітні послуги після “прочухана”

5 Вересня 2014 17:29
ngp-ua.info

ngp-ua.info

На виконання рекомендацій Хмельницького обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України Хмельницька гуманітарно-педагогічна академія знизила плату за  освітні послуги.

За результатами розгляду рекомендацій Хмельницька гуманітарно-педагогічна академія переглянула навчальні плани на 2014-2015 рік з підготовки фахівців за напрямом «Музичне мистецтво» та встановила плату на рівні 15,1-18,3 тис. грн.

Як писав НГП, Хмельницька гуманітарно-педагогічна академія завищила вартість навчанняза напрямком підготовки «Музичне мистецтво», яка, в залежності від освітньо-кваліфікаційного рівня підготовки студентів, становила 18,7-21,9 тис. грн за рік навчання.

У той же час вартість навчання за аналогічною спеціальністю в інших областях України становить від 5,5 до 14,9 тис. грн. До прикладу, в середньому плата за навчання становить: у Полтавському національному педагогічному університеті ім. В. Короленка – 8,3 тис. грн, Харківській державній академії культури – 11,1 тис. грн, Дніпропетровській консерваторії ім. М. Глінки – 10,9 тис. грн, Львівській національній музичній академії ім. М. Лисенка – 14,9 тис. грн, Вінницькому державному педагогічному університеті ім. М. Коцюбинського – 10,4 тис. грн.