Микола Томенко: Щоб виграти у війні з Росією, треба перемогти спочатку у світоглядній та інформаційній війні

5 Вересня 2014 23:28
tvoemisto.tv

tvoemisto.tv

Так Голова Комітету ВР з питань свободи слова та інформації, народний депутат Микола Томенко прокоментував законодавчу ініціативу, де він є співавтором, щодо внесення змін до Закону України «Про телебачення і радіомовлення» щодо захисту інтересів держави (реєстр. № 5036).

«Виник парадокс, який пов’язаний з тим, що новини на усіх українських телеканалах виглядають сьогодні адекватними і патріотичними. Водночас після них на багатьох каналах транслюються російські серіали, що пропагують доктрину «русского мира», потужність російської армії та спецслужб», – зауважив Микола Томенко.

Він зауважив, що йому як Голові парламентського Комітету не вдалося переконати керівників усіх каналів, щоб вони самостійно відмовилися від показу таких російських серіалів. Саме тому Микола Томенко разом з народним депутатом В’ячеславом Кириленком зареєстрували в парламенті цей законопроект.

Автори законодавчої ініціативи пропонують внести доповнення до Закону України «Про телебачення і радіомовлення» у частинітимчасової заборони трансляції і ретрансляції аудіовізуальних творів, серед головних героїв яких є працівник правоохоронних органів, збройних сил, спеціальних служб Російської Федерації та/або СРСР та/або Російської імперії (за винятком аудіовізуальних творів радянського виробництва, що були відзняті до серпня 1991 року).

«Адже для того, щоб перемогти у нинішній війні з Росією, треба спочатку виграти світоглядну й інформаційну війни», – переконаний Микола Томенко.