ХНУ: ще один крок до “Подвійного диплому”

6 Вересня 2014 19:23
хну-1

khnu.km.ua

Хмельницький національний університет зробив ще один важливий крок у започаткуванні та реалізації програм “Подвійного диплому”. Свідченням цього є нещодавній візит до ХНУ представників Академії готельного бізнесу, туризму та громадського харчування в Познані (Польща), а саме: канцлера Романа Давида Таубера та проректора Трапезнікова Володимира Ілліча.

В стінах ХНУ польську делегацію зустрічали: ректор університету, професор Скиба Микола Єгорович,проректор з міжнародних зв’язків, професор Йохна Микола Антонович та директор Українсько-польського центру, професор Шалапко Юрій Іванович.

Результатом візиту стало досягнення домовленості щодо започаткування та реалізації спільної програми “Подвійного диплому”. Також було узгоджено тексти Угод про співробітництво, обговорено питання щодо навчальних планів, програм дисциплін, термінів навчання, мовних аспектів процесу навчання, перспектив працевлаштування тощо. Програма “Подвійного диплому” для студентів університету – унікальна можливість паралельного навчання у магістратурі та здобуття двох дипломів в Україні та Польщі. Це істотно заощаджує час на навчання за обраною спеціальністю, підвищує рівень володіння іноземними мовами, знайомить із культурою і традиціями та особливостями ведення бізнесу, сприяє набуттю досвіду роботи на підприємствах та установах Польщі.

khnu.km.ua

khnu.km.ua

Окремим питанням, що обговорювалось в рамках візиту, стала організація практики для студентів ХНУ в Польщі та інших країнах Європи.

Варто зауважити, що ХНУ вже має досвід у реалізації програм “Подвійного диплому” із вищими навчальними закладами Польщі (Краківська Політехніка, Люблінська Політехніка, Лодзька Політехніка) та організації практики для студентів за кордоном. Однак університет не зупиняється на досягнутому, а й надалі розширює горизонти міжнародного співробітництва.