На фестивалі «Республіка» об‘єднують Схід і Захід та збирають кошти на допомогу військовим

6 Вересня 2014 22:01
ye.ua

ye.ua

У другий фестивальний день крутили педалі, збирали телевізори та слухали «Vivienne Mort».

5-7 вересня у Кам‘янці-Подільському вже вчетверте відбувається фестиваль вуличного мистецтва «Республіка».

«Цьогорічний фестиваль не настільки багатий подіями, як попередні. Його основна мета – об‘єднати людей з усієї України, згуртуватися, – розповів директор фестивалю «Республіка» Андрій Зоін. – Виручені гроші будуть передані на реабілітацію поранених та допомогу військовим».

Також кожен гурт, що виступає на фестивалі, віддає частину гонорару на ці ж потреби.

республика-2

республика-3 республика-4 республика-5

ye.ua

ye.ua

Якщо під час минулорічного фестивалю вуличні художники розмалювали понад десять будинків, то цього річ кошти, які раніше витрачали на малюнки, також підуть на благодійність. Тому у ці дні у Кам‘янці-Подільському народжується лише два малюнки – «Круговорот» на турбазі «Поділля» (вул. Лесі Українки, 122) та «Запальний танок» на кінотеатрі «Юність» (вул. Червоноармійська, 38).

Над «Запальним танком», присвяченим подіям Майдану, працює команда М-97 з Одеса, яка, до речі, створила перший масштабний стріт-арт у Хмельницькому.

У другий фестивальний день проходила цікава екологічна акція. Можна було подивитися кіно, але для цього доводилося крутити педалі. Такій проект презентувала команда «WIZ-ART» зі Львова.

Також традиційно можна було обміняти телевізор на квиток. Так, біля входу на фестивальну територію назбирався десяток старих телевізорів.

Сьогодні на головній сцені виступали «Vivienne Mort», «Масса причин», «Sciana», «Fontaliza», «Skinhate», «Dakh Daughters», Piano Extremist тощо. Також біля Ратуші діяла денна сцена, а у старовинних склепіннях – друга сцена, де виступи відбувалися паралельно із головною. Таким чином, музику можна було слухати цілий день і на будь-який смак – від ліричних композицій до важкого металу.