Депутати облради клопотатимуть про фінансову підтримку

7 Вересня 2014 16:35

kam-pod.gov.ua

kam-pod.gov.ua

Третього вересня міський голова Михайло Сімашкевич провів нараду з депутатами обласної ради – Олександром Завальнюком, Сергієм Ведерніковим та Юрієм Пливанюком  щодо обговорення питання дефіциту міського бюджету.

Зустрілися обласні депутати з очільником міста напередодні сесії облради, щоб на рівні області порушити проблему недофінансування казни Кам’янця-Подільського. 

Так в результаті перемовин народні обранці вирішили спільно відвідати засідання бюджетної комісії, до складу якої входить  Сергій Ведерніков, щоб донести до своїх колег  незадовільний фінансовий стан нашого міста.

Як зазначила під час засідання  начальник фінансового управління Оксана Гут,  у 2013 році, коли дефіцит бюджету складав 30 млн. грн., дотації місту було зменшені на 15,1 млн. грн., а відтак склали 109,0 млн. грн. Це призвело до того, що незважаючи на вжиті заходи по економії бюджетних коштів, на 2014 рік перейшло боргів за спожиті енергоносії у розмірі 7 млн. гривень.

Враховуючи наразі всі зміни законодавства в частині оплати заробітної плати працівникам бюджетних установ та підвищення тарифів у 2014 році на оплату теплопостачання та природного газу (кошти на підвищення тарифів в міському бюджеті не були передбачені), станом на 01.07.2014 розрахунково- додаткова потреба на забезпечення 100% виплати заробітної плати до кінця поточного року складала 11,8 млн грн, на оплату комунальних послуг та енергоносіїв – 12,1 млн гривень. Загальний дефіцит бюджету міста лише по зарплаті і енергоносіях складав 23,9 млн гривень.

Враховуючи вище викладене міський бюджет не в змозі буде покрити дефіцит в коштах по заробітній платі та нарахувань на оплату праці та оплаті комунальних послуг і енергоносіїв в загальній сумі 17067,0 тис. гривень. 

Отож, всі «крапки над і» буде розставлено на черговому засіданні сесії обласної ради.