На Хмельниччині рада підприємництва сформувала групу економічного спецназу

9 Вересня 2014 18:04
olimp.ippo.kubg.edu.ua

olimp.ippo.kubg.edu.ua

Координаційна рада з питань розвитку підприємництва при ОДА звірила урядову концепцію реформування податкової системи з соціально-економічними умовами Хмельниччини. Засідання ради, очолюваної першим заступником голови облдержадміністрації Олександром Симчишиним, відбулося у форматі круглого столу. Внаслідок дискусії при раді виникла реформаторсько-лобістська група впровадження моделі економіки, прийнятної для області.

Передусім ідеться про розвиток агропромислового комплексу та легкої промисловості, сприяння малому й середньому бізнесу. Це має забезпечувати оптимальні умови для інвестицій та поліпшення бюджетної політики.

Ініціатори такої групи – генеральний директор ТОВ «Нейл» Сергій Федорук та підприємець Наталія Потапова – вже працюють на рівні урядових структур, аби зміни у податковій системі справді реформували економіку. Ними запропонована стратегія обліку і контролю товарно-грошових потоків від митного оформлення до кінцевого споживача. Вона запобігатиме незаконній конвертації коштів, битиме по контрабанді, необлікованій продукції і тіньовій готівці.

Презентували концепцію керівники підрозділів регіонального представництва Державної фіскальної служби Василь Шкарпета, Валерій Дзюблюк і Ярослав Шустер. Вони переконані: спрощене адміністрування податків – це поліпшення умов для бізнесу, а знижене навантаження на фонд оплати праці – підвищення конкурентоспроможності продукції.

– Чим простішою буде податкова система, тим менше буде тінізації економіки та корупції. Тому-то у запропонованому реформуванні податкового законодавства передбачено скорочення кількості податків: з 22-х до дев’яти. У зв’язку з цим пропонується реформування єдиного соціального внеску, оподаткування заробітної плати та податку на доходи фізичних осіб. А про економічну безпеку держави має подбати Служба фінансових розслідувань, – резюмували податківці.

Учасники ж засідання висловили ряд зауважень та пропозицій щодо діяльності створюваної Служби фінансових розслідувань: якими мають бути підстави для проведення перевірок, якою відповідальність фінансових слідчих за збитки бізнесу тощо.