До 10 жовтня проукраїнські та проєвропейські партії мусять погодити єдиних кандидатів у мажоритарних округах

10 Вересня 2014 22:49
tomenko.ua

tomenko.ua

Таке переконання висловив радник Президента України Микола Томенко.

За його словами, попередній аналіз кандидатів у народні депутати, що зараз реєструються в ЦВК, та аналіз вже реальної виборчої кампанії, що проходить в Україні, засвідчує високий ступінь вірогідності потрапляння до парламенту частини депутатів – так званих мільйонерів та мільярдерів, що прославилися не лише підтримкою Януковича, а і, зокрема, голосуванням за так звані «поліцейські» закони, які призвели до загибелі Небесної сотні і посприяли агресії Росії.

«Натомість велика кількість нових та старих політичних партій проєвропейської орієнтації досі не домовились про співпрацю як мінімум в мажоритарних округах і планують висувати своїх кандидатів», – зауважив М. Томенко.

Він переконаний, що для того, щоб в новий парламент не пройшли ті люди, які не лише дискредитували парламентаризм, а і призвели до протистояння в Україні, створили умови для агресії В Путіна на території нашої держави, необхідно використати кращий досвід парламентської виборчої кампанії 2012 року, коли тодішній опозиції в багатьох округах таки вдалося погодити спільних кандидатів.

Микола Томенко зазначив, що не бачить проблеми в тому, що зараз іде висунення кандидатів від різних політичних партій демократичного характеру.

«Якщо визначити загальні принципи погодження єдиних кандидатів, то до 10 жовтня (тобто за два тижні до завершення виборчої кампанії), можна було би визначити тих осіб, що мають найбільшу популярність і найбільше шансів перемогти на виборах у мажоритарних округах як єдині кандидати від демократичних та проєвропейських партій», – підсумував радник Президента.