На Хмельниччині ловили рибу, а впіймали … лебедя

14 Вересня 2014 19:19

wikimedia.org

wikimedia.org

До адміністративної відповідальності притягнули двох жителів Тернопільської області, які за допомогою спінінга … вполювали молодого лебедя.

Пригода трапилась в одному із сіл Білогірського району. До місцевого райвідділу міліції зателефонував сільський голова і повідомив про те, що двоє заїжджих чоловіків вполювали на їхньому ставку лебедя. На місце одразу вирушили інспектор дозвільної системи, дільничний міліціонер, а також члени місцевого осередку товариства мисливців та рибалок.

Як з’ясувалось, 50-річний чоловік та його 33-річний товариш приїхали на став із сусіднього Шумського району Тернопільської області порибалити. І так сталося, що під час чергового закидання спінінга вони потрапили прямо в лебедя, який плавав по водоймі. Ось так несподівано, мабуть, і для себе рибалки стали мисливцями-браконьєрами, але чоловіки не розгубилися і забрали тушку собі. Та ця подія мала чимало свідків, тож правоохоронців повідомили оперативно.

Наразі стосовно чоловіків складено адміністративний протокол за ст. 85 «Порушення правил використання об’єктів тваринного світу» Кодексу України про адміністративні правопорушення. Також міліціонери провели із ними профілактичну бесіду.

СЗГ УМВС України в Хмельницькій області

Джерело: ЗУНР.ІНФО