У хмельницькому проводиться рейд “Урок”

14 Вересня 2014 19:29

vidido.ua

vidido.ua

Протягом вересня-жовтня на території міста Хмельницького проходитиме Всеукраїнський профілактичний захід “Урок”. Захід проводиться з метою надання дітям з сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах, адресної допомоги в підготовці до нового навчального року, виявлення дітей шкільного віку, не охоплених навчанням на початок навчального року, усунення причин та умов цього явища, соціального захисту виявлених дітей, запобігання їх бездоглядності і безпритульності.

Працівники служби у справах дітей Хмельницької міської ради проводитимуть обстеження житлово-побутових умов проживання дітей у сім’ях, які опинилися у складних життєвих обставинах, та вживатимуть заходів щодо надання дітям з цих сімей адресної допомоги в підготовці до нового навчального року.
У разі виявлення дітей, не охоплених навчанням, або з вини батьків діти не здобувають освіту, вживатимуться заходи щодо влаштування виявлених дітей до навчальних закладів, закладів соціального захисту дітей, усунення причин і умов, внаслідок яких діти не були охоплені навчанням, притягнення до відповідальності батьків або осіб, які їх замінюють, посадових осіб за порушення прав та законних інтересів дітей. З метою надання методичних рекомендацій щодо соціального захисту дітей, вжиття заходів при систематичних пропусках занять учнями, захисту прав та законних інтересів дітей перевірятиметься стан виховної роботи у навчально-виховних закладах міста.