Благодійний фонд “Хесед-Бешт” відзначив своє 15-річчя

19 Вересня 2014 12:35
khmelnytsky.com

khmelnytsky.com

Урочистості з нагоди 15-ї річниці з часу заснування Хмельницького обласного благодійного фонду “Хесед-Бешт” відбулися в обласному музично-драматичному театрі ім. М.Старицького.

Від міської влади з ювілейною датою учасників урочистого зібрання привітав міський голова Сергій Мельник. Він відзначив, що єврейська громада традиційно займала провідні позиції у соціально-економічному та духовному житті старого Проскурова. Сьогодні спільно з українцями, поляками, росіянами, іншими національними громадами євреї творять майбутнє міста Хмельницького, творчо та ефективно працюють в закладах освіти, охорони здоров’я, в інших галузях.

Міський голова наголосив, що яскравим свідченням того, що історична традиція розвивається та збагачується нинішніми поколіннями є діяльність Хмельницького обласного благодійного фонду “Хесед-Бешт” на чолі з заслуженим працівником соціальної сфери України Ігорем Ратушним.

khmelnytsky.com

khmelnytsky.com

Від усіх хмельничан міський голова подякував колективу благодійного фонду “Хесед-Бешт” за те, що впродовж п’ятнадцяти років вирішують складні завдання благодійності та допомагають державі у соціальному захисті наших співгромадян, зберігають та розвивають самобутню національну єврейську культуру. Звернув увагу на те, що міська влада успішно співпрацює із єврейською спільнотою Хмельницького, допомагає у реалізації проектів соціального спрямування. У місті вирішено питання приміщень для благодійного фонду «Хесед Бешт» на вул. Шевченка, 40/2 та для общинного Центру «Тхія» на вул. Кам’янецькій, 58/1.altСергій Мельник запевнив, що і надалі влада міста буде співробітничати із благодійним фондом «Хесед Бешт» та збагачувати позитивний досвід міжнаціональних взаємин у Хмельницькому.

Із найкращими побажаннями міський голова привітав присутніх зі святом та виконав приємну місію – за багаторічну сумлінну громадську роботу, активну благодійну діяльність, вагомий внесок в соціальний захист малозахищених верств населення міста Хмельницького нагородив Почесними грамотами Заслуженого працівника соціальної сфери України, директора Хмельницького благодійного фонду “Хесед Бешт” Ігоря Ратушного, головного бухгалтера благодійного фонду Олену Місяць та менеджера із зв’язків з громадськістю благодійного фонду “Хесед Бешт” Людмилу Шварцман.
Численні привітання й найліпші слова побажань співробітники Благодійного фонду “Хесед Бешт” приймали від представників обласної влади, партнерів, колег, шанувальників та підопічних. Учасникам урочистостей “Хесед Бешт” представив нову програму «Лист», автором якої є музичний керівник фонду Анатолій Музика.
Хмельницький благодійний фонд «Хесед Бешт» – потужна структура, яка має власну базу для реалізації спільних з різними організаціями проектів. Допомагає близько п’яти тисячам клієнтів у Хмельницькій та Тернопільській областях, позитивно впливає на загальний стан соціальної ситуації в регіоні та зменшує соціальну напруженість у суспільстві. Сприяє соціальній реабілітації незахищених категорій не лише членів єврейської громади, а й членів їх сімей, покращує матеріальний стан набувачів благодійної допомоги, підтримує розвиток національної культури та робить її доступною для різних соціально-вікових груп населення регіону.
Фонд є лауреатом багатьох територіальних та Всеукраїнських конкурсів серед соціальних організацій. У 2009 році Фонд зайняв третє місце в номінації «Середні та малі організації» Всеукраїнського конкурсу «Найкращий роботодавець України».
Установа співпрацює з багатьма державними та недержавними організаціями, має партнерські зв’язки з місцевими та зарубіжними фондами. З 2010 року Хмельницький благодійний фонд «Хесед Бешт» є членом Форуму благодійників України.