Третій в Україні – в Хмельницькому відкрився центр підтримки дітей

20 Вересня 2014 14:34
podilska.info

podilska.info

Перше місце за рівнем алкогольної та тютюнової залежності серед дітей. Саме таку сумну статистику очолює наша країна.

Аби знизити підліткову та дитячу злочинність допомогти нашій державі взявся Європейський Союз. За його фінансової підтримки вже відкрито три регіональних центри підтримки дітей. Один з таких закладів відкрився і в обласному центрі.
Раніше у цьому приміщенні знаходився центральний відділ міліції – сюди потрапляли підлітки вже після вчинення злочину. Тепер представники підростаючого покоління з непростими долями зможуть отримати в цих стінах юридичну психологічну та допомогу з профілактики правопорушень. Статистика насторожує – підлітки скоюють більше 60-тидесяти відсотків усіх злочинів.
Реалізувати проект та відкрити такий центр в Хмельницькому стало можливим завдяки підтримці Європейського союзу. Посадовці сподіваються – цей заклад стане надійною підтримкою і для дітей, які опинилися у складних життєвих ситуаціях.
Роботу у центрі організовуватимуть 5 спеціалістів. Юристи, психологи та представники пенітенціарної служби впевнені – об’єднання зусиль допоможе вирівняти криміногенну ситуацію серед неповнолітніх.
В цих стінах можна буде отримати і послуги з медіації – спеціалісти допоможуть примирити батьків та дітей, а також вирішити сімейні конфлікти. Крім обласного центру, фахівці закладу здійснюватимуть прийом і в районах області.