Міста-побратими допоможуть нашим землякам в АТО

24 Вересня 2014 13:05
univer.km.ua

univer.km.ua

Весь світ сьогодні звернув увагу на події, які відбуваються в Україні. Військова інтервенція Російської Федерації в Україну, окупація Криму, зазіхання на незалежність, суверенітет та територіальну цілісність нашої Батьківщини сьогодні об’єднали всіх свідомих громадян.
В Кам’янці-Подільському з самого початку важких подій громадські активісти, волонтери спільно з органами місцевого самоврядування, виконавчої влади, військовими підрозділами докладають максимум зусиль, аби надати моральну, матеріальну та фінансову допомогу, як військовим у зоні АТО, так і сім’ям переселенців, які приїздять до нашого міста з окупованої АР Крим та Сходу.
Український народ, який прагне увійти до Європейської співдружності, завжди відчував єдність і підтримку від народів Східної Європи. Тому і сьогодні, маючи побратимські зв’язки з 27 містами з 14 країн світу, влада Кам’янця-Подільського звернулась по допомогу до своїх побратимів з проханням допомогти нашим землякам-військовослужбовцям, які на даний час перебувають в зоні АТО та сім’ям переселенців зі Сходу країни та АР Крим.
Дуже приємно, що одразу наші міста-побратими відгукнулись на наше звернення, це Глогув і Глогувський повіт (Польща), Гміна Гожице (Польща), Кутна Гора (Чехія), Дольни Кубін (Словаччина). Уже цього тижня перша допомога прибуде до Кам’янця від Глоговського повіту – її привезуть з собою викладачі та студенти політехнічного коледжу Глогова, які перебуватимуть у нашому місті з 22 по 26 вересня по проекту «Польсько-український молодіжний обмін».
Зібрані речі та обладнання будуть передані нашими представниками безпосередньо у місця дислокації військовослужбовців та розподілені між сім’ями переселенців зі Сходу країни та АР Крим.