У Хмельницькому напали на наркодиспансер

26 Вересня 2014 09:00

метадонДозу або смерть! Зухвалий напад скоєно на медсестру у Хмельницькому. Посеред білого дня просто в кабінеті замісної терапії обласного наркодиспансеру її атакував молодик. Погрожуючи пістолетом, вимагав 200 піґулок метадону. Проте працівниця виявилася не з полохливих.

Звичайний день, медсестра Тетяна Василишина, як завжди, на робочому місці робить замісну терапію колишнім наркозалежним. До кабінету має зайти черговИй пацієнт, аж раптом…

Тетяна Василишина, медсестра Хмельницького обласного наркодиспансеру:

– Незнайома людина прийшла і тримала невідомий предмет під пахвою, я подумала, шо це, може, бойовий якийсь пістолет…

Молодик вимагав терміново дати йому 200 піґулок метадону. Інакше – медсестрі буде непереливки. Проте жінка не розгубилася.

Тетяна Василишина, медсестра Хмельницького обласного наркодиспансеру:

– В голові, звичайно, промайнула в мене така думка – перекинути на нього стіл, но за столом – я ж не знаю, що в нього за цей. Но коли він мене вже назвав нецензурними словами і пригрозив, я кажу: тихенько, я зараз тобі видам… Но тільки подумай про наслідки! Шо тобі буде за це…

І тут допоміг випадок. Пацієнтові, що стояв наступним у черзі під кабінетом, урвався терпець. Тож відчинив двері. За мить хлопчина скрутив нападника і добряче його відгамселив. На ґвалт збігся медперсонал диспансеру. Всі гуртом тримали вимагача до приїзду міліції.

Богдан Проскурняк, керівник Хмельницького обласного наркодиспансеру:

– Він його штовхнув від неї. Та так штовхнув, що той впав… на край стола. А там був ще й кувшин. Ну і получив травму голови. Були викликані правоохоронні органи на цей випадок. Ну і наші працівники, значить, зайшли і гуртом тримали цю людину, контролювали, щоб він не втік.

Правоохоронці не забарилися. Вже за кілька хвилин зловмисник пояснював слідчим, чому скоїв напад. А заразом показав пістолета, яким залякував медсестру. Зброя виявилася іграшковою.

Затриманий:

– До мене позвонили з якогось нєїзвєстного номера з таксофона чи звідки – 2 хлопця… Сказали, шо ти нам должен гроші, на тобі оцей ігрушечний пістолет, і сказали, що єслі візьмеш 200 єдініц- ми тобі долги прощаєм і все буде добре… Вони мені грозили машину мою забрати, грозили, шо спалять… Угрожали мені.

Чи дійсно погрожували молодикові, і чи вживає він наркотики – правоохоронці з’ясовують. Проте зрозуміло одне – за зухвалий напад злочинець може потрапити за ґрати.

Володимир Рейман, керівник відділу УМВС України в Хмельницькій області:

– За даним фактом внесені відомості до Єдиного реєстра досудових розслідувань за ч.3 ст 308 кримінального кодексу України. За що міра покарання передбачає від 7 до 12 років позбавлення волі.

Джерело: НТН