Хмельницькому військовому госпіталю подарували мобільний стоматологічний кабінет

28 Вересня 2014 12:16

26-го вересня, у місті Хмельницькому, міський голова Сергій Мельник вручив начальнику Хмельницького військового госпіталю, полковнику медичної служби Олександру Завроцькому, ключі від пересувного стоматологічного кабінету на базі автомобіля ТАТА LP 613/38.

– Стоматкабінет передано відповідно до рішення Хмельницької міської ради для виконання завдань військовим медичним персоналом в зоні проведення антитерористичної операції, – повідомив Сергій Мельник.

– Це мобільний медичний пункт. Тут є мобільна електроустановка, рентген, вода і додатково, завдяки благодійним внескам персоналу лікувально-профілактичних медичних закладів міста, ми ще на 20 тисяч гривень доукомплектували його усім необхідним хірургічним інструментом та витратним матеріалом, – додав міський голова Хмельницького.

Прийнявши подарунок, начальник військового госпіталю полковник медслужби Олександр Завроцький подякував громаді Хмельницького за суттєву допомогу військовим.

Упродовж 5 днів автомобіль буде направлений на схід нашої держави і працюватиме в складі мобільного госпіталю в зоні АТО.

Пересувний стоматологічний кабінет придбаний в 2008-му році за кошти міського бюджету для Хмельницької міської об’єднаної стоматологічної поліклініки. Первинна його вартість становила 589 тис. грн. На сьогодні орієнтовна вартість автомобілю близько 1,5 млн. грн.

– Пересувний стоматкабінет працює в повному автономному режимі, в ньому можна надавати всі види стоматологічної допомоги, – розповів Олександр Завроцький. – Автомобіль дооснащено лікарськими засобами та необхідними витратними матеріалами, за допомогою яких можна розширити спектр надання хірургічної стоматологічної допомоги: проводити первинну хірургічну обробку ран, перев’язки, малі операції щелепно-лицевої ділянки, надавати невідкладну стоматологічну допомогу. Завдяки наявному наповненню стоматкабінет може працювати в автономному режимі два місяці.

Андрій Агєєв

Джерело: http://ak-inzt.net