На Хмельниччині виявлено митних правопорушень на суму майже 700 тисяч гривень

7 Жовтня 2014 14:30
p-p.com.ua

p-p.com.ua

За дев’ять місяців поточного року працівниками Хмельницької митниці виявлено порушень митного законодавства на суму 674 тисячі гривень. При цьому інспекторами заведено 45 справ про порушення митних правил.

В основному правопорушники митного законодавства зазіхали на норми статті 483 Митного кодексу України «Переміщення або дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю».

Характерними предметами порушень митних правил є транспортні засоби та харчова продукція.

У результаті розгляду митницею 21 справи про ПМП на порушників накладено штрафів на суму 463 тисячі гривень, з яких понад 75 тисяч гривень уже сплачено та перераховано до держбюджету.

За січень-вересень 2014 року регіональною митницею також направлено до судових інстанцій 20 справ про порушення митного законодавства.

Наразі судами розглянуто 18 справ, за судовим рішенням яких конфісковано безпосередніх предметів правопорушення на суму 207,3 тисячі гривень та накладено штрафів на суму 25,5 тисячі гривень.

Також за вказаний період до управлінням фінансових розслідувань митницею направлено два повідомлення про кримінальне правопорушення щодо ухилення від сплати податків деяких підприємств області.

Завдяки плідній співпраці Хмельницької митниці та митних органів іноземних держав інспекторами відомства заведено 20 справ про порушення митних правил на загальну суму 662,4 тисячі гривень.

Загалом з початку року від правоохоронної діяльності митниці до держаної казни перераховано 128,4 тисячі гривень. Слід відмітити, що організація діяльності митниці в напрямку протидії митним правопорушенням направлена на досягнення вагомих результатів у виявленні й припиненні порушень митного законодавства, вдосконалення співпраці із правоохоронними органами Хмельницької області.

Джерело: km.biznesoblast.com