«Спрощенці» Хмельниччини цьогоріч додали до скарбниць місцевих громад 133 мільйони гривень

7 Жовтня 2014 10:53

З початку поточного року платники єдиного податку області сплатили у місцевий бюджет загалом 133 мільйони гривень, перевищивши таким чином власний минулорічний показник наповнення казни на 15,4 мільйона гривень.

Більшу частину надходжень від малого бізнесу забезпечили фізичні особи – підприємці на спрощеній системі оподаткування, яких наразі в області нараховується понад 35,7 тисяч. Вони сплатили до обласної казни більше 104 мільйони гривень податку. Решту надходжень – 29 мільйонів гривень – забезпечили малі фірми на спрощеній системі оподаткування, яких зараз в області налічується понад 4,5 тисяч.

«На Хмельниччині єдиний податок є третім за важливістю джерелом наповнення скарбниць регіональних громад. Стабільність та легкість обчислення й сплати цього податку спонукає уряд до розширення кількості його платників за рахунок аграріїв держави з числа платників фіксованого сільськогосподарського податку. Ці новації викладені у концепції реформування податкової системи держави. Переконаний, такі кроки не лише зменшать кількість обов’язкових платежів у державі, а й, власне, значно спросять умови ведення власної справи для бізнес-активу. Адже для залучення іноземних інвестицій в економіку ми потребуємо реформ, які створять рівні й прозорі умови для усіх без виключення категорій підприємницької громади», – відзначає заступник начальника Головного управління ДФС у Хмельницькій області Сергій Романов.

Джерело: km.biznesoblast.com