«Подільська палітра» оголошує конкурс юних художників

9 Жовтня 2014 10:26
hroniker.net

hroniker.net

Образотворчий конкурс на здобуття громадської премії ім. Людмили Мазур «Подільська палітра» вже став традиційним на Поділлі. Вшануванням пам’яті самобутньої української мисткині, витоки творчості якої коріняться в глибокій національній традиції, є заснування премії імені Людмили Мазур.

Іменна премія покликана сприяти залученню молоді до національних духовних скарбів, формуванню у неї національної світоглядності. Премія імені Людмили Мазур «Подільська палітра» заснована для відзначення обдарованих дітей в галузі образотворчого мистецтва і присвоюється щорічно, починаючи з 2000 року. Вручається в листопаді до дня народження художниці. Висуватись на премію можуть діти до 18-річного віку, що навчаються в художніх школах, спеціалізованих класах музичних шкіл, загальноосвітніх школах міста, інших профільних навчальних закладах.

Конкурс дитячих художніх робіт проводиться за адресою: м. Хмельницький, вул. Проскурівська, 47. На нього подаються відповідно оформлені художні твори різних жанрів та технік з різних видів образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва.

Роботи учасників прийматимуться Хмельницьким обласним художнім музеєм до 30 жовтня (куратор – Галина Гірник).

Конкурс відбудеться 31 жовтня.

Громадський комітет з присудження премії імені Л. Мазур визначить п’ятьох переможців. Лауреатам премії будуть вручені дипломи загального зразка та цінні подарунки. З 5 листопада 2014 р. роботи переможців будуть представлені у залі музею.