Славутчанка перемогла на Чемпіонаті України з марафону

10 Жовтня 2014 15:30

физкультура_1Чемпіонат України з марафону у групі жінок завершився перемогою 27-річної славутчанки ОлениБілощук-Попової.

Забіг відбувався сертифікованою Міжнародною асоціацією легкоатлетичних федерацій трасою довжиною 42 км. 195 м., прокладеною центральними вулицями Білої Церкви, що на Київщині.

Олена з перших кроків від старту перебувала серед трьох лідерок, котрі за 400-метрів до фінішу розіграли призові місця. Вона весь час контролювала суперниць і впевнено випередила найблищу із них – рівнинчанку Катерину Карманенко, на 13 сек.

Переможний результат – 2 год. 40 хв., 07 сек. приніс нашій спортсменці звання чемпіонки України, право представляти державу у наступному році на світовому чемпіонаті з легкої атлетики, а також призові у сумі 15 тис. грн. і надію стати олімпійкою 2016 року.

Нині майстер спорту Олена Білощук-Попова, яку консультує досвідчений фахівець Володимир Ліщук з Полонного, впевнена, що здатна вийти на вищий рівень і поборотись за олімпійську ліцензію. Досвід виступів на міжнародному рівні отримала раніше, адже на рахунку є перемога у марафоні в Утрехті (2010 рік), 8 місце уМумбаї.