Козацький дух привів до перемоги

14 Жовтня 2014 15:30
voinskoe-bratstvo.com

voinskoe-bratstvo.com

Спортивна команда колегіуму ім. В. Козубняка здобула друге місце у фінальному етапі Всеукраїнського фізкультурно-патріотичного фестивалю “Козацький гарт”, що проходив у смт. Ворохта Івано-Франківської області. Свою колекцію спортивних нагород, яка вже містить понад 110 кубків, безліч медалей і дипломів, Хмельницький колегіум поповнив ще однією визначною перемогою.
Як розповіла Катерина Уманець, учениця колегіуму ім. В. Козубняка і вихованка гуртка “Юний журналіст” Палацу творчості дітей та юнацтва, честь команд серед 19 команд загальноосвітніх навчальних закладів з усіх регіонів України традиційно захищали школярі колегіуму як неодноразові переможці обласного етапу.
Учасників фестивалю на урочистому відкритті вітали почесні гості із Комітету фізичного виховання і спорту Міністерства освіти і науки України, Національного олімпійського комітету України.
Протягом двох напружених та цікавих днів юні спортсмени змагалися у шести дисциплінах, із результатів яких складався загальний результат команди. Особливістю фестивалю є те, що він сприяє національно-патріотичному вихованню молоді, відродженню національних традицій та культурної спадщини українського народу.
Залишивши позаду сильні команди суперників хмельничани стрімко піднялися турнірною таблицею “Козацького гарту”. Особливо юні спортсмени пишаються гідним виступом у конкурсі “Знавці історії українського козацтва”, стрибках через скакалку і човниковому бігові (усі три дисципліни – 2 місце).
Учасник команди Богдан Пігун, який виборов 1 місце у стрибках в довжину, розповідає: “Результат дають інтенсивні виснажливі тренування і, безперечно, командний дух. Ми завжди підтримуємо одне одного і вболіваємо. Дуже вдячні за підтримку нашому тренеру Віталію Леонідовичу Шкарпеті та представнику навчального закладу Галині Петрівні Губай за їх величезну роботу, за те, що зробили нашу команду такою, якою ми є зараз – сильною, дружною і здатною перемагати”.