Учасники АТО в Кам’янці-Подільському створюють окремий легіон

30 Жовтня 2014 13:16
mandrivnuk.net

mandrivnuk.net

В Кам’янці-Подільському під час чергових зборів громадського об’єднання учасників АТО прийнято рішення про створення «Кам’янець-Подільського легіону сприяння оборони «Подільські Січові Стрільці».

Формування не підпорядковуватиметься жодному силовому відомству, однак буде погоджений з ними. «Легіонери» навчатимуть добровольців військової справи на випадок війни, проводитимуть виховні лекції для школярів та студентів, роз’яснюватимуть населенню дії в умовах надзвичайних ситуацій і будуть резервом на випадок військових дій на території регіону.

За словами ініціаторів легіону, після завершення АТО багато хлопців залишаться без роботи. На базі «Січових стрільців» планують створити ще й окремі підрозділи, як допоможуть військовим працювати в мирний час.

Мова йде про організацію охоронних підрозділів, які зможуть працювати на різних об’єктах. Також після люстрації буде звільнено значну частину правоохоронців. Їхнє місце могли б зайняти учасники легіону.

Що стосується фінансування, то наразі це питання ще відкрите. Ініціатори легіону сподіваються на продовження курсу децентралізації влади, адже це надасть органам місцевого самоврядування більше повноважень для допомоги «муніципальній армії» та дозволить залучати їх до охорони державних об’єктів та комунальних підприємств на платній основі. Також вивчаються інші шляхи наповнення бюджету організації.