Оргкомітет визначився з ім’ям цьогорічного лауреата обласної премії імені Ніни Косарєвої

31 Жовтня 2014 16:26
khmelnytsky.com.ua

khmelnytsky.com.ua

Нагадаємо запровадили відзнаку минулого року, аби вшанувати пам’ять відомої мисткині.

Премію імені Ніни Косаревої на Хмельниччині запровадили минулого року. Таким чином в області вирішили вшанувати пам’ять відомої майстрині, шкіряні роботи якої користуються неабиякою популярністю і в Україні, і за кордоном. А ще ця відзнака – це своєрідний стимул митцям, які роблять рукотворну красу у різних техніках. Та своїми виробами прославляють рідну область і Україну.

Цьогоріч на присвоєння премії претендували дев’ятеро митців з різних куточків Хмельниччини. Працюють вони у різних напрямках – це вишивка, лозоплетіння, випилювання лобзиком, виготовлення ляльок-мотанок.

Члени оргкомітету довго радилися. Враховуючи майстерність виконання робіт, а також участь автора у різноманітних конкурсах та виставках цьогоріч премію іменні Ніни Косаревої присудили майстрині з Нетішина Олені Данилецькій. Вона займається виготовленням дивовижних виробів із лози. Нагороду лауреатка отримає 7-го листопада під час урочистостей, присвячених відзначенню Дня працівників культури та аматорів народного мистецтва.