Хмельничан запрошують до вільного мікрофону, щоб допомогти армії

1 Листопада 2014 19:30
vsim.ua

vsim.ua

Акція по збору коштів для військових на Проскурівській проводиться вже не вперше. Організатором виступає благодійний фонд «Добриня» і залучає до цього всіх бажаючих.

Як розповіла поетеса та співорганізатор акції Оксана Радушинська, подібна акція на Проскурівській проводиться вже восьмий раз.

– Акцію ми проводимо спільно із обласним благодійним фондом «Добриня», її організатором є Віктор Шайда. Музиканти, вокальні колективи, художники – долучаються усі небайдужі, − каже Оксана.

Як пояснює жінка, захід проводиться в стилі вільного мікрофону, де кожен, хто має талант, може це продемонструвати у центрі міста. Але робиться це не для того, щоб проявити себе, а щоб долучитися до допомоги українським армійцям.

– Хмельничани дуже активно долучаються до таких акцій,  − розповідає Радушинська. − Суми, які кидають у скриньки, не малі. Тут навіть 5 гривень приносять користь. Приємно, що кожен знаходить можливість, щоб допомогти.

За словами волонтерів «Добрині», про те, що потрібно зараз нашим військовим, вони знають. Вся допомога бійцям є адресною.

– Ми просимо бійців, коли ті телефонують, казати конкретно, в чому є потреба. Днями нам дзвонили хлопці і казали про те, що дуже холодно. Ви б бачили їхні очі, як вони радіють теплим речам, −  розказує волонтер Ірина. − Також велика потреба зараз в продуктах харчування. Температура на вулиці знизилась, тому, їжа зараз має бути калорійною. Головне те, що вони не лише для себе просять щось, але й для всіх, хто з ними там перебуває, − пояснює жінка.

Джерело: "ВСІМ"