На Хмельниччині майже кожна друга сім’я живе у «хрущовці»

2 Листопада 2014 15:15
vsim.ua

vsim.ua

Найбільше людей мешкає у трикімнатному житлі, кожна третя сім’я – у двокімнатному. А в кожного п’ятого домогосподарства області оселя із чотирьох кімнат і більше.

За даними вибіркового обстеження умов життя домогосподарств, що проводили працівники  державної статистики, переважна більшість родин Хмельниччини мають окреме житло – квартиру чи індивідуальний будинок. Дві родини із ста мешкають у гуртожитках, стільки ж займають частину індивідуального будинку.

За інформацією головоно управління статистики у Хмельниццькій області, житлові умови населення характеризують за допомогою двох груп показників – якості житла та його комфортності. Якість – це поняття більш об’єктивне і визначається певними нормами та стандартами, яких повинні дотримуватись усі виробники того чи іншого виду благоустрою нашого житла, яке оцінюється наявністю в ньому комунальних послуг.

На Хмельниччині централізованим газопостачанням забезпечені три оселі з чотирьох, в кожній сьомій користуються балонним газом. Водопроводом та каналізацією обладнані помешкання лише 54% домогосподарств області. Понад третина помешкань домогосподарств області мають гаряче водопостачання, в кожному десятому користуються газовою колонкою.

За міжнародними стандартами нормальні житлові умови передбачають наявність у помешканні чистої питної води. Серед наших краян лише половина домогосподарств для пиття та приготування їжі використовують воду з мережі водопостачання. Майже кожна третя родина бере воду з криниці або колонки в своєму дворі, кожна шоста – з громадської колонки або криниці.

Джерело: "ВСІМ"