У Чорному Острові за 2 мільйони відновлять унікальну пам’ятку

12 Листопада 2014 15:58
vsim.ua

vsim.ua

У селищі, що під Хмельницьким, місцеві активісти шукають інвесторів для реставрації пам’ятки історії та культури – Ратуші, яка у червні цього року вигоріла майже вщент.

За словами голова правління громадської організації «Відродження Чорного Острова». Леоніда Коваленка, якого цитує прес-служба Хмельницької обласної ради, орієнтовна вартість відновлення унікальної пам’ятки може скласти 1,5 – 2 млн. гривень.

vsim.ua

vsim.ua

– Але справа варта того, адже Ратуша була центром керування селищем, де засідав магістрат на чолі з війтом. На першому поверсі Ратуші був заїжджий двір, на другому – сім кімнат для гостей і зал засідань. З першого поверху муровані підземні ходи вели в двох напрямках, – йдеться у повідомленні.

vsim.ua

vsim.ua

Відповідно до проекту, у Ратуші планують створити музей історії селища з натуральними експонатами колекції існуючого музею, а також реконструювати заїжджий двір.

vsim.ua

vsim.ua

Окрім цього, проект передбачає номери для туристів, кабінет засідань з гербом селища, магазини, кафе. Особливістю маршруту стануть відремонтовані підземні ходи.

Для бажаючих допомогти: 0382-79-57-59, 067-261-37-50.

Джерело: "ВСІМ"