Парафії Кам’янець-Подільської дієцезії допомагають східному шпиталю

14 Листопада 2014 19:20
andy-travelua.livejournal.com

andy-travelua.livejournal.com

Понад місяць у парафіях Кам’янець-Подільської дієцезії РКЦ  проходив збір допомоги для людей, які перебувають у зоні, прилеглій до військових дій на сході України.

На прохання Карітас-Спес відгукнулися парафії з Дунаєвець, Ярмолинець, Немирова, Хмельницького, Шепетівки,Городка, а також  із сусідньої області – Томашполя, Шаргорода,  м.Вінниці.

Прихожан просили приносити продукти харчування тривалого зберігання, зокрема, м’ясні та рибні консерви. Спільними зусиллями сотні банок консервації, овочі, крупи, цукор та інш. були доставлені до Харкова.

На зібрані у парафіях кошти придбані матраци та подушки. Їх закупили  на загальну суму 11000 грн. Загалом до Харкова відвезли 100 подушок, 100 матраців та 100 кг кави.

Далі за дорученням ординарія Харківсько-Запорізької дієцезії єпископа Станіслава Широкрадюка зібрану подільськими парафіянами допомогу передали до одного з госпіталів у Луганській області для приготування їжі пораненим військовим.

Наразі збір пожертв для потреб мешканців сходу України продовжується.

Як повідомляють у Карітасі Кам’янець-Подільської дієцезії, зараз найбільше потрібні електрообігрівачі, матраци, подушки, зимові устілки для взуття, теплі шкарпетки, противірусні засоби, вітамін С, вологі серветки, зубна паста та щітки, бинти, серветки, теплий одяг, продукти харчування.