У Хмельницькому діти-сироти просять у Святого Миколая маму і теплий одяг

14 Листопада 2014 16:36
vsim.ua

vsim.ua

До дня Святого Миколая хмельницькі благодійники разом із священиками греко-католицької церкви проводять акцію для діток із неблагонадійних сімей, переселенців та дітей-сиріт.

В рамках акції кожна дитина може написати листа Миколаю і загадати для себе найбажаніше.

– Вихованці коротко пишуть про себе, чим вони займались впродовж року і чого досягнули. Зовсім маленькі дітки малюють, − пояснює координатор благодійного фонду Дмитро Козловський. − Допомагають у проведенні подібних заходів священики.

Найзаповітніше бажання, яке кожна дитина-сирота загадує у Святого Миколая, є мама. Активіст розказує, якщо людина прочитала у листі таке побажання і не знає, що відповісти, то в такому випадку можна зателефонувати психологу. Номер телефону та інструкції також зазначені у листі.

Необхідним для діток є і теплий одяг та взуття. Також потрібен спортивний одяг, кросівки та засоби гігієни. Листи з дитячими побажаннями та мріями може взяти кожен.

vsim.ua

vsim.ua

– Ми допомагаємо дітям із малозабезпечених та кризових сімей, діткам-сиротам, − каже Дмитро. − Окремо займаємось із нашими підопічними дітьми, які приходять у наш благодійний фонд. В загальному – це 700-750 дітей. Вікова категорія від 6 до 16 років. Якщо це інтернат – до акції можуть долучитись до 18 років.

За словами Дмитра, листи відправляються на парафії до греко-католицької церкви, після чого священнослужителі розповсюджують їх серед інтернатів. Там священики розповідають дітям про Святого Миколая – чим він займався та чому люди відзначають це свято.

– Коли священики приносять нам листи, ми їх обробляємо, сортуємо і вже розповсюджуємо серед хмельничан, – каже волонтер. – Кожен може взяти собі листа і цим самим допомогти дитині, яка цього потребує.

Акцію «Листи до Святого Миколая» благодійний фонд «Карітас» проводить близько п’яти років. Вона охопила сім інтернатів і спрямована на дітей із неблагонадійних сімей, переселенців та дітей-сиріт.

Благодійний фонд розпочав роботу з 2002 року. Більше десяти років ця робота спрямована на допомогу дітям. Спочатку проект, в рамках якого було піклуватись про дітей-сиріт, мав назву «Діти вулиці». Оскільки, зараз, за словами координатора проекту, дітей на вулиці практично не залишилось, назву змінили на більш демократичну – «Мобільна робота з молоддю в Україні».

Можна звертатись за телефоном: 78-59-89 або 068-285-19-38- Денис Козловський.

Джерело: "ВСІМ"