У 2014 році на Хмельниччині призупинена робота 10 малонаповнюваних шкіл

17 Листопада 2014 14:14
wikimedia.org

wikimedia.org

У 2014 році на Хмельниччині призупинена робота 10 малонаповнюваних шкіл (по дві – у Волочиському і Ярмолинецькому районах, по одній – в Ізяславському, Кам’янець-Подільському, Летичівському, Славутському, Чемеровецькому і м. Старокостянтинові).

Про це “Незалежному громадському порталу” повідомив директор департаменту освіти і науки ОДА Олег Фасоля.

Він зауважив, що це пов’язано зі зменшенням учнівського контингенту.

“На порядку денному гостро стоїть питання ефективного витрачання бюджетних коштів. Ось, до прикладу, у Волочиському районі сьогодні є проблема з нестачею грошей на виплату заробітної плати педагогам. А все через те, що цей район має найбільшу кількість малонаповнюваних шкіл, утримання яких вимагає значного фінанcування. Так, одну із шкіл проектною потужністю 320 учнів, в якій фактично навчається 19 школярів, доводиться утримувати. Тепер уявіть, яка ж тоді буде собівартість навчання одного учня при всіх затратах на навчальний процес?” – наголосив Фасоля.

Головний освітянин області конкретизував, що цьогоріч на утримання одного сільського учня бюджетом передбачно 14400 гривень, міського – 7700 гривень. Попри це найбільші диспропорції з фінансового забезпечення шкіл спостерігаються у Теофіпольському, Полонському, Старосинявському, Летичівському районах і Кам’янці-Подільському, де переважають малонаповнювані навчальні заклади.

Разом з тим,у 2014 році відновили свою роботу дві школи – у Деражнянському і Старокостянтинівському районах.