На Хмельниччині погашено борги по зарплаті майже на 10 мільйонів гривень

18 Листопада 2014 14:41
zn.ua

zn.ua

Таке громадянське сумління проявили керівники 56 підприємства краю. Водночас 1040 роботодавців підвищили рівень офіційної зарплати своїм працівникам.

Загалом у результаті до місцевих бюджетів додатково надійшло 5,6  мільйона гривень податку з доходів фізичних осіб.

 «Сьогодні посилення соціального захисту працюючих, підвищення їх захищеності від небажання окремих підприємців вести легальний бізнес та відмовитися від заробітної плати «у конвертах» залишається першорядним питанням у роботі органів фіскальної служби. Як свідчить практика нашої роботи, публічні заслуховування на засіданнях спільних комісій та на робочих групах стали дієвим методом у переконанні роботодавців забезпечити надійний захист та гідну зарплатню своїм працівникам. Зрештою, до тих, кого важко переконати, застосовуються контрольно-перевірочні заходи», – зазначив керівник Головного управління ДФС у Хмельницькій області Мар‘ян Зеленецький.

За моніторинговими даними, заборгованість із заробітної плати в області становить 11,5 мільйона гривень. Найнижчу зарплатню в області отримують перевізники, будівельники і працівники готельно-ресторанного бізнесу. У цих галузях близько половини суб‘єктів господарювання, передусім фізичних осіб – підприємців не мають офіційно зареєстрованих найманих працівників, що також не може не турбувати контролюючі служби.