У Кам’янці-Подільському побудують Європейський сквер

19 Листопада 2014 14:58
igormelika.com.ua

igormelika.com.ua

Ідея влаштування скверу в центрі Кам’янця-Подільського у міських чиновників виношувалась вже давно, а після ремонту дороги на вул. Огієнка питання, де розташовуватиметься сквер остаточно знялась. За словами заступника міського голови Сергія Бабія, проект Європейського скверу вже розглянув мер міста, виконавчий комітет та містобудівна рада.

Місце відпочинку кам’янчан та гостей міста з’явиться на вул. Огієнка від вул. Данила Галицького до вул. Соборної. В сквері планується відкрити алею Євросоюзу з прапорами всіх країн-членів об’єднання, висадити алею, облаштувати велодоріжку та фонтан.

За інформацією пана Бабія, будівництво Європейського скверу не сильно вдарить по бюджету міста, адже третю частину робіт вже виконано.

«Дорожнє покриття ми змінили з коштів виділених на ремонт доріг, озеленення скверу – Програма по влаштуванні зелених насаджень в місті, нові світильники – програма по освітленню, зміна тротуару також відбуватиметься в плановому режимі», – заявив заступник міського голови.

Наразі найбільше обговорення викликало встановлення в сквері фонтану. Як повідомив Сергій Бабій, якщо фонтан таки вирішать залишити, то кошти на нього проситимуть у меценатів. Із закупкою тротуарної бруківки допоможуть власники магазинів, що знаходяться на території майбутнього скверу.

Через місяць заплановані громадські слухання, де й повинен бути оприлюднений проект по влаштуванню Європейського скверу з правками та пропозиціями, а виконання проекту планується до 2016 року.