Переселенці зі Сходу отримали мільйон

20 Листопада 2014 16:50

переселенцыХмельниччина пригорнула близько 4 тисяч переселенців із Криму та Сходу. Більша половина з них – діти, люди похилого віку та інваліди. Багатьом уже вдалось адаптуватись, та є родини, які мусять обходитись двома тисячами гривень на 10 чоловік. Рятуючись від війни, родина з Макіївки утекла в Летичівський район до родичів. Тут, кажуть, наткнулися на стіну нерозуміння.

П’ятеро дорослих і стільки ж дітей опинилися фактично без засобів для існування. 2 з половиною тисячі гривень на всіх – це вся матеріальна підтримка від держави.

У місті працевлаштуватись легше. В обласній філармонії, наприклад, знайшли роботу шестеро переселенців. Знаходять підробіток на місцевих ринках, в спортивно-розважальних комплексах та кафе. На облік до центрів зайнятості не поспішають.

Вакансій, які підійшли б за фахом чоловікам зі сходу, в нашому регіоні практично не існує.Від війни та нав’язаної влади на Хмельниччину утекли 1700 сімей. Понад 1200 з них отримають грошову допомогу. З державного бюджету на це виділено більше мільйона гривень.

Як би у кого не складалося життя на новій території, у більшості переселенці перебувають в очікуванні миру та повернення на рідну землю.