Міноборони повернуло 800 гектарів, які РДА віддала відомству Присяжнюка

21 Листопада 2014 16:00
gordonua.com

gordonua.com

Суд повернув Міноборони дві земельні ділянки загальною площею 791,56 га, які розташовані в межах Кузьминської та Яворовецької сільських рад Красилівського району Хмельницької області. Про це свідчить постанова Вищого господарського суду від 23 жовтня.

У 2012 році Красилівська райдержадміністрація передала ці ділянки Державному підприємству «Хмельницьке». Це рішення РДА прийняла у зв’язку з тим, що колишній військовий радгосп у 2011 році перейшов з управління Міноборони до Міністерства аграрної політики та продовольства.

Військова прокуратура оскаржила це розпорядження, оскільки ці ділянки з 1970-х років належать до земель оборони і перебувають на балансі Квартирно-експлуатаційного відділу Хмельницького, який добровільно від цієї землі не відмовлявся. У примусовому порядку ці ділянки у КЕВ теж не відбирали. Суд погодився із доводами прокуратури.

Зауважимо, що Міністерство аграрної політики та продовольства заперечувало проти повернення цих земель Міноборони. Відомство посилалося на розпорядження Кабміну від 07.09.2011 (№883-р), яким погоджено пропозицію Мінагрополітики та Міноборони щодо передачі цілісних майнових комплексів державних підприємств та військових радгоспів до його сфери управління. Та, як вказувала у своїх запереченнях прокуратура, за цим розпорядженням до сфери управління Мінагрополітики перейшов лише цілісний майновий комплекс ДП «Хмельницьке», а не землі.

З березня 2010 по лютий 2014 рр. Міністерство аграрної політики та продовольства очолював Микола Присяжнюк, який у квітні цього року був оголошений в розшук.

Джерело: Наші гроші