Подарунок на ювілей області – 5 гривень

26 Листопада 2014 12:12
obozrevatel.com

obozrevatel.com

Нацбанк вводить в обіг нові пам’ятні монети.

Національний банк, продовжуючи серію “Області України”, сьогодні, 25 листопада 2014 року, вводить в обіг пам’ятні монети “75 років Волинській області”, “75 років Рівненській області”, “75 років Тернопільській області”, “75 років Львівській області” та “75 років Івано-Франківській області”, номіналом 5 гривень. 

За інформацією прес-служби управління НБУ у Хмельницькій області, монети відкарбовано з використанням сучасних технологій виготовлення біметалевих монет. Їхній діаметр – 28 міліметрів, маса – 9,4 грама, тираж – 20 000 штук.

На аверсі монет розміщено: угорі малий Державний Герб України, по колу написи: “Національний Банк України” (угорі), “П’ять гривень” (унизу), праворуч – логотип Монетного двору Національного банку України; у центрі – композиція, різна залежно від області. На реверсі монети зображено герб і назву області, дату її заснування. Скульптори – Володимир Атаманчук та Святослав Іваненко. 

монети-5 монети-1 монети-2 монети-3 монети-4

“Усі охочі можуть купити таку монету, щоб поповнити власну колекцію, також вона може стати гарним подарунком. Оскільки монети пам’ятні, то справжня вартість їхня більша від номінальної”, – пояснює керівник прес-служби Управління Національного банку України у Хмельницькій області Таїса Статкевич.

За її словами, хмельничани можуть придбати монети в обласному Управлінні Нацбанку на вулиці Володимирській, 91 або у місцевих банках. Вартість однієї – 25 гривень.

Ювілейні монети є дійсним платіжним засобом і прийматимуться за номінальною вартістю до всіх видів платежів, а також для зарахування на рахунки, вклади, акредитиви та для переказів.