Тваринництво: бути чи не бути?

26 Листопада 2014 15:31
1.bp.blogspot.com

1.bp.blogspot.com

Хмельниччина ризикує не вийти з Посту! Лобісти вітчизняних фермерів просвітку не бачать. Кажуть, якщо так піде і далі, то галузь тваринництва занесуть до Червоної книги. Воно є збитковим, запевняють в один голос. Разом з тим, обласні чиновники почули на колегії, чим багаті наші господарства.

Замість овець по весні вони рахують корів. У царині сільського господарства галузеві керівники порахували, що рохкає, квокче, мукає, а також плодоносить на Хмельниччині. І додали, не все так погано на наших фермах.

Області бракує власних бичків, м’яса та сала. Те, чим споконвічно пишалась Хмельниччина – тваринництво – зараз переживає не кращі часи. Більше того, для нас уже стало традицією їсти закордонне м’ясо…

На розширеному засіданні колегії офіційно звучить – поголів’я ВРХ скоротилося. Поменшало і свиней. Про овець навіть мова не йде. Усе це негативно впливає на виробництво м’яса.

У Хмельницькій ОДА кажуть – проблему бачать, і чують. Для того написали програму розвитку АПК в галузі тваринництва. Вона має допомогти вийти із скрутного становища, бо інакше на область чекатиме затяжний піст.

Джерело: 33 канал