Міський центр зайнятості сприяє працевлаштуванню осіб з особливими потребами

30 Листопада 2014 13:30
khmelnytsky.com

khmelnytsky.com

Проблема працевлаштування соціально-вразливих категорій населення та, зокрема, осіб з обмеженими фізичними можливостями – одна з актуальних в системі державного регулювання зайнятості в Україні.

Так, з нагоди відзначення Міжнародного дня інвалідів у Хмельницькому міському центрі зайнятості відбулися заходи, спрямовані на інформування суспільства в напрямку підтримки людей з обмеженими фізичними можливостями.

З метою проведення інформативної реклами служби зайнятості та підтримки поінформованості клієнтів про послуги, що надаються службою, її соціальну роль відбувся День центру зайнятості для роботодавців. Під час заходу роботодавці, які вже багато років поспіль співпрацюють із центром зайнятості, мали можливість обговорити результати спільної діяльності, навести приклади успішної співпраці, а ті, хто звернувся вперше – ознайомитися із послугами, які надаються роботодавцям, та визначити шляхи подальшої взаємодії з центром зайнятості. Також учасників було поінформовано про стан місцевого ринку праці та професійно-кваліфікаційний склад безробітних громадян, які перебувають на обліку в центрі зайнятості.

Далі відбувся ярмарок вакансій для осіб з інвалідністю. Під час ярмарку представники громадської організації “Гендерна рада” презентували проект “Кожен має право на працю”, який передбачає набір учасників (інвалідів I та II групи) на дистанційне навчання за спеціальностями: комп’ютерна грамотність, основи програмування, розробка сайтів. Навчання здійснюється за підтримки Благодійного фонду розвитку комп’ютерних та інформаційних технологій для інвалідів “АІК”, фінансову підтримку здійснює британська благодійна організація “Всесвітня європейська допомога”.

Під час ярмарку для учасників працювали консультаційні пункти центру зайнятості та соціальних партнерів: Хмельницького обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів, управління праці та соціального захисту населення Хмельницької міської ради, управління Пенсійного Фонду України у місті Хмельницькому.

Фахівці центру зайнятості надавали охочим юридичні консультації з питань зайнятості населення, трудового законодавства та консультації профорієнтаційного характеру.

На ярмарку вакансій робочі місця інвалідам пропонували ТОВ “Бембі”, ПП „Леон-Стиль”, ПП “Козацька варта”, ВК ТОВ “Взутекс”, ПАТ “Фірма “Бакалія” та інші підприємства. Під час заходу 17 підприємств пропонували роботу особам з обмеженою працездатністю за 18 вакансіями: головний бухгалтер, швачка, муляр, штукатур, кравець, пекар, продавець продовольчих та непродовольчих товарів, інженер-конструктор, інженер з охорони праці, охоронник тощо.

Захід відвідали 64 особи з інвалідністю, з яких 6 – будуть працевлаштовані, ще 8 – пройшли попередній відбір.