По Україні з 1 грудня вимикатимуть світло. Хмельниччина поки без обмежень

1 Грудня 2014 18:00
vsim.ua

vsim.ua

У частині областей, зокрема на Львівщині та Тернопільщині, з 1 грудня запровадили графіки аварійних відключень – так звані «віялові» вимкнення світла на кілька годин.

Причиною став дефіцит у Об’єднаній енергосистемі України. Станом на 29 листопада 2014 року склалась загроза збереження збалансованої цілісності Об’єднаної енергосистемі України у зв’язку з аварійним вимкненням енергоблоку на Запорізькій АЕС і, як наслідок, виникнення дефіциту потужності, який не покривається.

У сусідній Тернопільській області вже запровадили обмеження. Відключення світла хмельничанам наразі не загрожує, запевняють у «Хмельницькобленерго».

– Наша область вкладається у відведені ліміти, а тому немає потреби застосовувати графіки аварійних відключень, – повідомили «ВСІМ» у компанії.

Нагадаємо, як раніше заявляв генеральний директор «Хмельницькобленерго» Олександр Шпак, у компанії вже підготували та затвердили графіки аварійних відключень по області. Але застосовуватимуть їх лише у разі потреби.

– Одночасного відключення всієї області не буде, – пояснив тоді Олександр Шпак. – Дефіцит по потужностям може виникнути раптово – наприклад, десь вимкнувся блок на станції, і частота відразу знизилася, тобто, терміново потрібно зменшити енергоспоживання. Коли це станеться – наразі ми не знаємо – у грудні, у листопаді, чи може, вже й у вересні. Дефіцит палива, звичайно, раптово не виникне – ми матимемо у запасі період, за який області доведуть об’єми споживання, які ми маємо зекономити, і у свою чергу, ми доведемо графік відключень до населення.

Джерело: "ВСІМ"