Учасникам експерименту з об’єднання патрульної міліції і ДАІ підвищать зарплатню

14 Грудня 2014 17:26
ngp-ua.info

ngp-ua.info

Про це йдеться у статті “Експеримент хмельницького ДАІ: як виховати універсального правоохоронця”.

“Кожен співробітник-учасник експерименту отримуватиме на 1000 гривень більше, ніж раніше. У середньому сума коливатиметься від 2500 до 3500 гривень. Це небагато, але є певний моральний стимул і невелика підтримка”, – зазначив  заступник начальника Управління ДАІ у Хмельницькій області Віталій Кваша.

Кваша наголосив, що співробітник міліції, який працює в непростих умовах та ризикує своїм життям, має бути, у першу чергу, соціально захищеним і знати, що, якщо піддасться спокусі, то все втратить.

“Саме за таким принципом працюють правоохоронні органи передових світових держав. Статус поліцейського не просто отримати і легко втратити, однак він дає можливість достойно жити, не переймаючись побутовими проблемами. До цього прагнемо й ми”, – сказав він.

Довідка НГП.  Наприкінці жовтня було затверджено проект розпорядження Кабінету міністрів щодо позбавлення підрозділів ДАІ функцій з надання адміністративних послуг, запровадження автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху, надання патрульній службі міліції повноважень Державної автомобільної інспекції із забезпечення безпеки дорожнього руху в населених пунктах.

Цим нормативним актом передбачено проведення експерименту на базі Управління ДАІ м. Хмельницького. В рамках експерименту відбудеться об’єднання сил підрозділів ДАІ та патрульної служби в єдиний підрозділ.

Експеримент у Хмельницькому розпочався 1 листопада і триватиме до 28 лютого 2015 р.. За підсумками експерименту він, швидше за все, буде поширений на інші міста України.

В експерименті в Хмельницькому задіяні 53 співробітники міліції: 20 від ДАІ і 33 – від ППС.