Ліси Хмельниччини збагатили казну на 21 мільйон гривень

15 Грудня 2014 15:45
podilska.info

podilska.info

Саме таку суму збору за користування дарами лісів краю сплатила до бюджетів усіх рівнів бізнес-громада Поділля. Відтак приріст надходжень, у порівнянні з аналогічною датою на минулий рік, складає 7 мільйонів 377 тисяч гривень.

Левова частка збору за спеціальне використання лісових ресурсів – 12 мільйонів 717 тисяч – перерахована до місцевих бюджетів краю, державна скарбниця одержала понад 8 мільйонів гривень.

Аби сформувати повний перелік лісокористувачів краю, фахівці регіонального представництва Державної фіскальної служби України постійно роблять звірки з органами дозвільної системи. Крім того проводиться і систематична роз’яснювальна робота та аналіз діяльності представників бізнес-активу.

Саме такі кроки, на думку аналітиків головного управління ДФС області, і дозволили забезпечити позитивну динаміку надходжень «лісового» податку до казни.

Проект податкової реформи передбачає інтеграцію збору за спеціальне використання лісових ресурсів з екологічним податком. Такий крок, на думку урядовців, не лише призведе до зменшення кількості обов’язкових платежів у державі, а й збільшить приток коштів на оздоровлення довкілля краю. Адже наразі платниками збору за спеціальне використання багатств лісу на теренах Поділля є майже сотня представників підприємницької спільноти.