Як живеться у Хмельницькому СІЗО, показали на дні відкритих дверей

20 Грудня 2014 18:18
podilska.info

podilska.info

Які умови перебування ув’язнених в Хмельницькому СІЗО, змогли на власні очі побачити родичі засуджених.

З нагоди свята Хмельницький слідчий ізолятор провів 19 грудня день відкритих дверей. Ще одну нагоду побачитись з близькими, які відбувають покарання отримали родичі засуджених.

Харчоблок, маленька лікарня, кімнати, в яких ув’язнені відбувають покарання – на власні очі оцінили гості та рідня засуджених. Адміністрація виправного закладу традиційно організовує такі заходи один раз на рік.

У виправному закладі існує своя свиноферма, маленька лікарня, кімната психологічної релаксації, де проходять реабілітацію в’язні. Стоматологічному кабінету з новим обладнанням може позаздрити не одна лікарня. Отримати кваліфіковане медичне обстеження та лікування може кожен тутешній засуджений.

Саме кімнатами, а не камерами можна назвати умови, в яких перебувають ув’язнені. Тут і живий куточок, телевізор, книги, які в неробочий час можливо переглянути. Розвагами для тутешніх мешканців служить і тенісний стіл.

Дружина одного із засуджених до чоловіка прийшла із сином. Каже – умовами перебування вражена, та жартує: може попроситись самій перезимувати тут.

Зустріч із рідними – це ще одна нагода для в’язнів відчути, що їх чекають вдома. А ще це можливість переосмислити своє життя і після звільнення обрати інший шлях.