Хмельничан запрошують зробити внесок в опіку соціально незахищених дітей

29 Грудня 2014 17:44
podilska.info

podilska.info

З початком Різдвяного посту в Україні відбувається всеукраїнська благодійна акція «Різдвяна свічка». Метою акції є збір коштів для допомоги соціально-незахищеним дітям. Благодійна акція охоплює всі представництва Карітасу на території України та за кордоном. Вже дванадцять років поспіль акція «Різдвяна свічка» дає можливість кожному долучитися до благодійності.
Мета акції полягає у розповсюдженні спеціально виготовлених свічок. Свічки мають особливість, бо до їх виготовлення долучаються діти та молодь з особливими потребами. Такі свічки розповсюджуються насамперед через церковні громади в Україні та за кордоном, також через партнерські організації, спільноти і серед усіх бажаючих жертводавців. На зібрані пожертви організації Карітас України надають допомогу потребуючим дітям (сиротам, неповносправним дітям, дітям з малозабезпечених та багатодітних родин), допомагають в їх оздоровленні, забезпечують літній відпочинок. Щороку завдяки служінню Карітасу діти мають можливість брати участь у літніх оздоровчих таборах, відвідувати пізнавальні екскурсії, долучатись до роботи навчальних груп, творчих гуртків, організовувати особливі свята. Усі ці заходи – це, передусім, можливість показати дітям, що Бог і оточуючі люди люблять їх, висловлюють особливу увагу і піклування про їх майбутнє.
Різдвяна свічка, запалена у кожному домі на Свят Вечір, є символом нашого єднання у спільній милосердній справі, спільній любові. І людина, яка отримує в цей вечір подарунок чи допомогу від нас, відчуває, що вона є у родині, що про неї хтось дбає, пам’ятає . Тому велика вдячність всім родинам, у яких в минулі роки на Різдво горіла свічка з написом „Різдвяна допомога дітям” та щиро запрошуємо всіх до участі у цій благородній справі. Кожна родина, що у Святвечір запалить на святковому столі таку свічку, запалить у сотнях дитячих сердець вогник надії, світло Правди, Любові та Добра.
Дана благодійна ініціатива має подвійну мету: не лише зібрати кошти для допомоги потребуючим дітям, але й звернути увагу кожного з нас до проблем дітей, що живуть поряд з нами і перебувають у кризових обставинах життя. Ми не можемо їх не помічати і повинні розуміти, що допомогти їм не вимагає великих зусиль. Це і добре слово, і виділені кошти чи одяг, їжа, і увага, і психологічна підтримка, і молитва.
Акція триває до 10 січня 2015 року. Запрошуємо усіх милосердних в Хмельницький обласний благодійний фонд «Карітас», що знаходиться за адресою вул. Зарічанська 10/3 та приєднатись до наших благодійних ініціатив та подарувати потребуючим дітям світло надії.
Кожна запалена різдвяна свічка – Ваш внесок в опіку соціально незахищених дітей.