У Кам’янці-Подільському зросла ціна проїзду в комунальному транспорті

17 Січня 2015 20:33
zn.ua

zn.ua

У четвер, 15 січня, під час засідання виконавчого комітету Кам’янець-Подільської міськради члени виконкому одноголосно прийняли рішення про збільшення вартості проїзду в комунальних автобусах. Таким чином проїзд в комунальному транспорті зросте на 1 гривню і становитиме 2,5 грн.

На засідання прийшли представники громадськості, які вкотре наголосили на тому, що спочатку варто провести незалежний аудит підприємства, і лише після того поступово піднімати ціну на проїзд.

Заступник міського голови Сергій Бабій повідомив, що в 2014 році вже була проведена оптимізація та аудит на комунальному підприємстві «Комунтранссервіс» і за її результатами було звільнено 9 з 18 працівників КП, а також не продовжено контракт із попереднім директором.

Виконком також вирішив боротись з «тіньовими квитками», адже кам’янчани стверджують, що водії не видають пасажирам квитки і гроші за проїзд можуть осідати в кишенях керівництва. Вже встановлено GPSнавігатори в автобусах, завдяки яким контролюватимуть рух комунального транспорту поза маршрутом.

Також планується встановити відеореєстратори таким чином, щоб в кінці дня можна було перевірити, чи видавав водій квитки пасажирам.

Як і пропонувалось на громадських слуханнях, вчора міський голова підписав розпорядження про створення громадської робочої групи щодо перевірки діяльності підприємства. Головою комісії обрано громадського активіста Сергія Харламова.

«Якщо буде знайдено хоч один випадок, що не «обілечений» пасажир, то цей водій в нас більше не працює», – заявив Сергій Бабій.

Також члени виконкому прийняли рішення про безкоштовний проїзд в комунальних автобусах для школярів – учні 1-7 класів впродовж дня зможуть їздити без жодних додаткових документів, а підлітки з 7 до 11 класу мають оформити безкоштовний учнівський квиток.