Десятки хмельницьких родин розібрали «пільгове» житло

25 Січня 2015 17:11
jkg-portal.com.ua

jkg-portal.com.ua

У Хмельницькому 23 родини стали власниками «пільгового» житла, завдяки участі у державних житлових програмах. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву.

Будинок, в якому житимуть новосели, був збудований в рамках реалізації державних житлових програм доступного житла, що реалізується за механізмом 70 на 30, та пільгового молодіжного кредитування та вже зданий в експлуатацію.

«У щойно введеному в експлуатацію будинку 18 квартир було передано сім’ям, які раніше придбали ці помешкання, скориставшись програмою доступного житла, в рамках якої 30% від нормативної вартості помешкання сплачує держава. Ще 5 молодих сімей отримали ключі від власних квартир завдяки програмі пільгового молодіжного кредитування», – йдеться у повідомленні.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, у Мінрегіоні доповнили перелік об′єктів житлового будівництва, на добудову в яких можуть спрямовуватися кошти, ще 5 об’єктами житлового будівництва. У них українці зможуть придбати в рамках реалізації програми доступного житла понад 300 квартир.

Анастасія Войтко