Ще одне поріднене місто – на Луганщині

25 Січня 2015 20:22
proskurov.info

proskurov.info

У місто Старобільськ, що на Луганщині, відбула офіційна делегація з Хмельницького, метою якої є укладення угоди з тамтешньою мерією про поріднення наших міст та участь в урочистих заходах з нагоди роковин його визволення від нацистських загарбників під час Другої світової війни. Про це повідомляє газета Хмельницької міської ради “Проскурів”.

Наразі у Хмельницького є 9 поріднених міст у різних країнах світу. Першим нашим містом-побратимом стало місто Модесто (США), з яким угода про поріднення була підписана у 1987 році. Далі партнерські стосунки було встановлено з містами Сілістра (Болгарія), Бор (Сербія), Белць (Молдова), Чеханов (Польща), Крамфорс (Швеція), Шицяджуань (Китай), Іваново та Твер (Росія), Акваскальєнтес (Мексика), Шяуляй (Литва), Манісес (Іспанія), Кармель (Ізраїль). Також на початку 2000-х років було підписано угоду про наміри партнерських стосунків між містом Хмельницьким і Головінським районом північного адміністративного округу м. Москва (Росія), однак підписану угоду було втрачено, а цей факт забуто ще 10 років тому.

proskurov.info

proskurov.info

Поріднені міста, міста-партнери, міста-побратими — два міста, переважно різних країн, між якими встановлено постійні дружні зв’язки для взаємного ознайомлення з життям, історією та культурою, для досягнення кращого взаєморозуміння, зміцнення співпраці та дружби між їх населенням, а також для обміну досвідом у розв’язанні аналогічних проблем, що постають перед міськими органами управління та організаціями.

Старобільськ (до 1933 року — Старобільське) — місто у Слобідській Україні, районний центр Луганської області. Розташований на півдні Середньоруської височини, на лівому березі річки Айдар. Засноване на території Острогозького полку Слобідської України.