В Кам’янець-Подільській Ратуші може з’явитися кафе

29 Січня 2015 15:50
hroniker.net

hroniker.net

На першому поверсі Кам’янець-Подільської Ратуші, пам’ятки архітектури XV-XVIII ст., незабаром може знову відкритися кафе. Про це НГП повідомив міський голова Михайло Сімашкевич.

За його словами, в приміщенні потрібно зробити ремонт, укріплення стін, і це відлякує потенційних інвесторів. Ще з літа містом ширились чутки про можливе взяття в оренду 1 поверху Ратуші «Львівською майстернею шоколаду», однак пан Сімашкевич заявив, що конкретних пропозицій не надходило.

«Коли інвестори приїжджають і бачать, скільки коштів треба вкласти і враховуючи те, що ми можемо надати частину приміщення лише в оренду без права викупу, то це їх не влаштовує», – стверджує міський голова.

Наразі приміщенням зацікавилась 23-річна Альона Ковальська, донька відомого місцевого бізнесмена Анатолія Ковальського, власника «Гала-готелю». У вівторок на сесії міськради депутати навіть надали їй дозвіл на пільгову орендну плату за приміщення розміром 237,4 кв.м. Вартість 1 квадратного метра чиновники оцінили у 8,85 грн. Натомість Альона Анатоліївна зобов’язується зробити ремонтні роботи в майбутньому кафе.

«Це має бути кафе європейського зразка в старовинному стилі», – заявляє Михайло Сімашкевич. Також він додав, що там планується відвести спеціальне місце для виставки історії повітроплавання Кам’янця. Однак наразі ще достеменно невідомо на який термін пропонується оренда частини Ратуші, адже потенційний інвестор ще не дав кінцевої згоди зважуючи всі «за» і «проти» облаштування кафе в Старому місті.

Нагадаємо, що з 2002 по 2014 рік на 1 поверсі міської Ратуші вже функціонувало однойменне кафе.