Микола Томенко: Гуманітарні дисципліни повинні бути обов’язковими для всіх студентів вищих навчальних закладів

31 Січня 2015 20:02
tomenko.ua

tomenko.ua

Гуманітарні дисципліни повинні бути обов’язковими для всіх студентів вищих навчальних закладів, водночас структура та зміст курсів з історії України, філософії та української мови повинні бути змінені.

Таку думку висловив радник Президента з гуманітарних питань, народний депутат Микола Томенко.

Зокрема, у своїй сторінці на Facebook він написав, що в цілому погоджується з колегами по гуманітарній науці в тому, що Міністр освіти, апелюючи до європейського підходу, реально підіграє апологетам «русского мира».

«Сьогодні принципово важливим є викладання гуманітарних, я б сказав, світоглядних наук для ВСІХ студентів вишів. Як можна утвердити «український та європейський світ» без цього? Натомість, зміст дисциплін повинен бути зредагований. Наприклад, доречно було би читати не традиційний курс «Історії України», який студенти прослухали ще в школі, а проблемний, умовно кажучи, «Історія української державності», – запропонував М. Томенко.

На його думку, також варто було би складовою такого обов’язкового курсу зробити історію рідного краю чи вузу. «Так, в моєму рідному університеті це «Історія Київського університету ім. Тараса Шевченка». Доречно також змінити на проблемний підхід і викладання філософії та української мови. Однак, переконаний, ЦІ ДИСЦИПЛІНИ ПОВИННІ БУТИ ОБОВ’ЯЗКОВИМИ В СЬОГОДНІШНІЙ УКРАЇНІ!», – підсумував Микола Томенко.