Польська громадська організація передала допомогу переселенцям, що оселилися на Хмельниччині

31 Січня 2015 19:50
adm.km.ua

adm.km.ua

До Хмельницького завітали представники з Польського міста Бидгощ – побратима Хмельницької області, а саме делегація Клубу приятелів України. Вони передали допомогу переселенцям зі сходу у рамках угоди про співпрацю між Хмельницькою областю та Куявсько-Поморським воєводством.

У четвер відбулась зустріч першого заступника голови облдержадміністрації Олександра Симчишина з Якубом Херольдом та Рафалом Марцинковским.

«Зараз відбувається війна за українську незалежність. Переконаний, що ми цю війну виграємо, але також ми розраховуємо на допомогу наших сусідів та друзів. Щиро раді, що незважаючи на непросту історію україно-польских відносин, зараз у нас хороші відносини», – сказав Олександр Симчишин.

Він зазначив, що зараз в області перебувають понад 6 тисяч переселенців з Криму та сходу України. Особливо їх кількість збільшилась, коли посилились воєнні дії. «Часом переселенці потребують елементарних речей. Ми намагаємося вирішувати їх проблеми. Ми вдячні вам за допомогу», – зазначив посадовець.

Він подякував також перевізникам компанії «Lux reisen» (здійснює пасажирські перевезення з Хмельницького у Бидгощ), які забезпечили безкоштовну доставку вантажу, та представникам польської громади.

29 січня польські гості зустрілися із переселенцями м.Хмельницького, Хмельницького району та інших районів області із зони антитерористичної операції. Їм передали гуманітарну допомогу, серед якої продукти харчування та найнеобхідніші речі (макарони, рис, каші, консерви, медичні пов’язки, вітаміни, протигрипозні засоби, тощо).

adm.km.ua

adm.km.ua

«Допомогу передавали жителі міст Бидгощ та Торунь. У Польщі ми переживаємо з приводу подій, які відбуваються на сході України, а саме на Луганщині та Донеччині. Тому громадська організація Клуб приятелів України вирішила допомогти. Адже наша область Куявсько-Поморська та Хмельницька є області побратими», – Якуб Херольд.