У Шепетівці перейменують вулиці на честь Бандери, Шухевича, Петлюри та інших видатних діячів України

2 Лютого 2015 15:35
partner-pres.km.ua

partner-pres.km.ua

На пленарному засіданні чергової 65 сесії Шепетівської міської ради 6 скликання було вирішено перейменувати  17 вулиць  і провулків міста.

Про це повідомив головний сайт Шепетівки. Під час розгляду питання  депутати  врахували і пропозиції комісії з перейменування вулиць, і думку місцевих громадських організацій. Перейменування має на  меті усунення наслідків панування тоталітарної ідеології колишнього СРСР на території міста та встановлення історичної справедливості, виховання патріотизму, увічнення пам’яті видатних діячів і подій України.

Зокрема, депутати вирішили перейменувати ряд вулиць міста: вулицю Барського – на Курортну, Ватутіна – на Степана Бандери, Енгельса – на Князя Святослава, провулок Енгельса – на провулок Князя Святослава, вулицю Комінтерну – на Ольги Кобилянської, Комсомольську – на Героїв Крут, Котовського – на Генерала Шухевича, провулок Котовського – на провулок Генерала Шухевича, вулицю Куйбишева – на Січових Стрільців, Луначарського – на Симона Петлюри, вулицю Рози Люксембург – на Княгині Ольги, вулицю Кірова – на Максима Залізняка, провулок Кірова – на Максима Залізняка, вулицю Червоноармійську – на Сергія Оврашка, провулок Червоноармійський – на провулок Сергія Оврашка, вулицю Крупської –на вулицю Андрія Молодики, провулок Крупської – на провулок Андрія Молодики.